Tejszínes-gyümölcsös pulykamell
Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz (850 ml) felezett sárgabarack, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. vaj, só, bors, 1 tk. őrölt curry, 4 kisebb szál póréhagyma, 1 ek. méz, 4 szelet filézett pulykamell (egyenként kb. 150 g), 1 ek. édes-nemes pirospaprika, 3 ek. liszt, 100 ml tejszín, 100 ml erőleves, 1 ek. paradicsompüré
Elkészítése:
A barackot leszűrjük, közben felfogjuk a levét. A gyümölcsöt kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. Apróra vágjuk a megtisztított fokhagymát. Serpenyőben felhevített vajon megfuttatjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a sárgabarackot. Sóval, borssal és curryvel fűszerezve körülbelül 5 percig pároljuk.
A pórét megmossuk, megtisztítjuk, hosszában négybe vágjuk és körülbelül 5 cm hosszú darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a barackhoz, a mézzel édesítjük és 5 percig tovább pároljuk.
A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet. Az őrölt paprikát és a lisztet összekeverjük, sózzuk és borsozzuk. A húst megforgatjuk a keverékben, majd a felhevített olajon mindkét oldalát 5 percig sütjük. Kiszedjük és melegen tartjuk.
A mártáshoz a pecsenyelét sűrítjük a tejszínnel Felöntjük a levessel és belekeverjük a paradicsompürét. Sóval, borssal és paprikával fűszerezzük. A húst a mártással és a barackos póréval körítve tálaljuk.
|