Tepsis csirkemell
2010.04.13. 19:57
Hozzávalók 4 személyre: 3-4 db fél csirkemellfilé, 80 dk g fagyasztott hasábburgonya, 1 fej hagyma, 10 dkg füstölt főtt császárszalonna csík, 20 dkg laskagomba, 10 dkg Pannónia sajt, Kotányi Borsos grill, ételízesítő, só, morzsolt bazsalikom, olaj
Elkészítése:
A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk és befűszerezzük. Fél óra múlva forró olajon hirtelen átsütjük a húst, majd félretesszük.
A császárszalonnát csíkokra vágjuk, és kissé megsütjük, majd félretesszük. A maradék zsiradékon átpirítjuk a felszeletelt gombát.
A fagyasztott burgonyát forró olajban megsütjük, jól lecsöpögtetjük, megsózzuk, és egy nagyobb tepsi alján szétterítjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a húst, megszórjuk gombával és karikára vágott vöröshagymával, majd a reszelt sajttal. Forró sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt sült szalonnával díszítjük
|