Milánói rizottó
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg rizs, 1/2 fej vöröshagyma, 6 dkg vaj, 1 ek. ételízesítő, 1 csokor petrezselyemzöld, 20 dkg főtt füstölt sonka, 10 dkg mélyhűtött zöldborsó, 2 főtt tojás, 8 dkg reszelt sajt, őrölt fehér bors, só
Elkészítése:
A megmosott és jól lecsepegtetett rizst a reszelt hagymával a vajban 1-2 percig pirítjuk, majd kb. 1-2 deci forrásban lévő ételízesítős vízzel felöntjük. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, kevés borsot, és megsózzuk. Fedővel letakarva, takaréklángon a rizst puhára pároljuk.
Amikor megpuhult, belekeverjük az apró kockákra vágott sonkát, a párolt zöldborsót, és a kis kockákra darabolt főtt tojásokat. Az így elkészített rizottót formába vagy csészébe tömködjük, és tányérra borítjuk. Tetejét reszelt sajttal meghintjük, és körbeöntjük paradicsommártással.
|