ELŐÉTEL : Borral párolt kínai kel posírozott tojással |
Borral párolt kínai kel posírozott tojással
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kínai kel, 4 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 2,5 dl száraz fehérbor, 8 tojás, 6 dl zöldségleves, kevés fehérborecet, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors
Elkészítése:
A kínai kelt szedjük leveleire, mossuk meg, csepegtessük le, és vágjuk félujjnyi vastag csíkokra.
A forró vajban futtassuk meg a felszeletelt hagymát, dobjuk rá a kelcsíkokat, és locsoljuk meg a borral. Közepes tűzön pároljuk, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük, majd amikor kicsit összeesett, de roppanós, húzzuk le a tűzről.
A posírozott tojáshoz a zöldséglevest a borecettel forraljuk fel, majd üssünk bele egy tojást, vegyük takarékra, és két evőkanál segítségével a fehérjét húzzuk a sárgájára, majd lassú tűzön 4-5 perc alatt posírozzuk, hogy a sárgája kicsit lágy maradjon. Tegyük kivajazott porcelántálba, hogy meleg maradjon, míg elkészítjük a többi tojást.
Tálaláskor a kelt halmozzuk tányérokra, és fektessünk a közepükre két-két posírozott tojást. Forrón kínáljuk.
|