Rizsfelfújt erdei gyümölccsel (Bereczki Zoltán, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 400 g rizs (barna rizs, jázminrizs), 50 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa, 100 g bio növényi margarin, 1 l rizstej, 250 g nádcukor, 50 g mazsola, 1 cs. foszfátmentes sütőpor, bourbon vanília, bio citromhéj, kurkuma
Elkészítése:
A kevés vízben félig megfőtt rizst tejjel felengedjük, nádcukorral, vaníliával, citromhéjjal ízesítjük és puhára főzzük. A margarint kurkumával és foszfátmentes sütőporral kikeverjük és a mazsolával együtt a rizshez adjuk. A margarinnal kikent és zsemlemorzsával meghintett tepsibe terítjük a masszát. Közepes meleg sütőben készre sütjük.
Lekvárral vagy karoböntettel tálaljuk.
Zoli erdei gyümölcs öntetet készített hozzá, amit szintén rettentő egyszerű elkészíteni:
1 kg piros gyümölcsöt (szeder, ribizli, málna, áfonya, eper) összeturmixolunk (dísznek egy pár szemet rakjunk félre, mert a tálalásnál rettentő guszta egy két gyümölcsdarab a tányér szélén) és a végén mézzel édesítsük.
|