THAI : Thai kókusztejes leves (Dammak Jázmin, Vacsoracsata) |
Thai kókusztejes leves (Dammak Jázmin, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 25 dkg csirkemell, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj, 2 cs. currypaszta, 8 dl krémes kókusztej, 1 ek. méz, 2 szál thai citromfű, 1 darabka citromhéj, só, bors, örölt koriander, 0,5 dl tejszín
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk és a szétnyomott fokhagymával együtt megpirítjuk a forró olajon. Hozzákeverjük a currypasztát, 1-2 percig tovább pirítjuk vele. Felöntjük kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk, őrölt korianderrel és egy darabka citromhéjjal fűszerezzük, majd a mézzet és a húsklopfolóval kicsit megütögetett thai citromfüvet is belefőzzük.
Amikor puhára főtt a hús, kiszedjük a levesből a citromfüvet és a citromhéjat. A főzés közben elpárolgott folyadékot vízzel vagy kókusztejjel pótoljuk, végül belekeverjük a tejszínt, és ha kell, megsózzuk.
|