Burgonyaleves
Hozzávalók 4 személyre: 1-2 ek. olaj, 2 l víz, 1 db vöröshagyma, ízlés szerint pirospaprika, ízlés szerint só, 1 csomag petrezselyem, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika (nem erős), 1 kg burgonya, 1 doboz tejföl, 1-2 dl tej, 3 ek. liszt
Elkészítése:
Először a hagymát apró kockákra vágjuk vagy lereszeljük. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd szintén felkockázzuk (Egyforma méretűre!) A petrezselyemzöldet felaprózzuk.
Olajon megpirítjuk a hagymát, majd pirospaprikát szórunk bele, felöntjük vízzel és beletesszük a burgonyát. Ízlés szerint megsózzuk. Ezután beletesszük a paradicsomot és paprikát (bevagdosva) és megfőzzük.
Tejfölös vagy tejes habarást készítünk. A levest félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejet. A levessel (folyamatos keverés mellett) felhígítjuk a habarást, majd amikor elég híg, visszaöntjük a levesbe. Ezután a tetejére szórjuk a petrezselyemzöldet. Majd visszatesszük a tűzre és pár perc alatt készre főzzük.
|