Sült hal finom körettel
Hozzávalók 4 személyre: 1,5-2 kg folyami hal, 20 dkg burgonya, 10 dkg sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, 10 dkg liszt, 5 dkg pirospaprika, olívaolaj, 1 citrom, tengeri só, bors
Elkészítése:
A halszeletet megsózzuk. A pirospaprikát a liszthez keverjük, és ebben megforgatjuk a szeleteket, majd forró olajban ropogósra sütjük.
A karikákra vágott burgonyát és sárgarépát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a karikákra vágott vöröshagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Citromlé, olaj, víz, só és bors keverékével leöntjük, és összekeverjük.
A sült halat ezzel a körettel tálaljuk.
|