ELŐÉTEL : Töltött avokadó salátaágyon |
Töltött avokadó salátaágyon
Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg fehér spárga, só, bors, 2 evőkanál olaj, 15 dkg csirkemellfilé, 20 dkg gomba, 1 doboz mandarin/narancs konzerv, 1,5 dl joghurt, 50 g salátamajonéz, 1 kávéskanál cukor, 2 avokádó, 1 citrom leve, a tálaláshoz vegyes zöldsaláta
Elkészítése:
A spárgát meghámozzuk, fás végét levágjuk és kb. 3 cm-es darabokra vágva forrásban levő sós vízben 8-10 percig főzzük.
Az olajban aranybarnára sütjük a kis kockákra vágott húst. Sóval, borssal fűszerezzük és kihűtjük.
A gombát vékonyan felszeleteljük. A narancs-mandarin konzervet lecsepegtetjük, levét felfogjuk. 2 evőkanál levét a joghurttal és a majonézzel elkeverjük. Sóval, cukorral, borssal ízesítjük. Az elkészített saláta-alapanyagokat elkeverjük a joghurtmártásban.
Az avokadót hosszában kettévágjuk, magját eltávolítjuk. Meglocsoljuk citromlével és beletöltjük a salátát. A vegyes zöldsalátákat elrendezzük egy tálon, erre helyezzük a töltött avokadókat.
Jól illik hozzá a friss bagett.
|