ALBÁN : Száármá / Szőlőlevélben töltött ízesített darált hús (Delhusa Gjon, Vacsoracsata) |
Száármá / Szőlőlevélben töltött ízesített darált hús (Delhusa Gjon, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 5 db vöröshagyma, olaj, 1 kg darált hús, 1 evőkanál pirospaprika, 6 pohárnyi rizs, őrölt bors, vegeta, szőlőlevél, 2 db tojás, 1 doboz joghurt
Elkészítési mód:
Pirítsuk meg a vöröshagymát az olajon, majd ha üvegesre pirult, adjuk hozzá a darált húst, a pirospaprikát és a megmosott rizst. Szórjunk rá sót, borsot, pirospaprikát és vegetát. 10 perc múlva vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk egy kicsit hűlni.
Vegyük elő a szőlőlevelet, mossuk meg és töltsük meg a darált hússal. Tekerjük össze (a levél eres része legyen belül). A hússal töltött leveleket szépen egymás mellé rakva helyezzük el. Öntsünk rá meleg vizet, de úgy, hogy az egészet ellepje, majd fél órát főzzük lassú tűzön, hogy ne essen szét.
Két tojást összekeverünk 1 doboz joghurttal, ezt ráöntjük és ezt is 10 percig főzzük.
Pogácsával vagy kenyérrel szervírozzuk.
|