Csáky rostélyos nokedlivel (Kerényi Miklós Gábor, Hal a tortán)
Hozzávalók 4 személyre: 5 szelet hátszín, 2 szelet csirkemell, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg paradicsom, 50 dkg paprika, 10 dkg füstölt szalonna, 4 db tojás, só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát és a szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre pároljuk. Ha ez megvan, hozzátesszük a paprikát és a paradicsomot, és egy jó lecsót készítünk belőle. Ha kész, a 4 tojást hozzáütjük, és készre főzzük.
Amíg ez hűl, addig beborsozzuk és besózzuk a kiklopfolt húsokat. A kihűlt lecsóval megkenjük a húst, majd feltekerjük úgy, hogy a töltelék lehetőleg ne folyjon ki belőle.
A feltekert húsokat fonállal vagy hústűvel rögzítjük, majd kis lisztben megforgatjuk őket, és hirtelen forró olajban elősütjük.
Újabb lecsót készítünk tojás nélkül, amibe beletesszük az előre megsütött húsokat, ezt egy kis vízzel felengedjük, hogy a hús jól meg tudjon párolódni, és így egy jó 30 percig főzzük.
Ha kész, felszeletelve, a szafttal és egy kis tejföllel, nokedlivel tálaljuk.
|