Májjal töltött burgonya
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg nagyszemű burgonya, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg máj, 10 dkg paradicsom, 3 ek. olaj, 1 kk. majoránna, 1 tk. fűszerpaprika, ízlés szerint erőspaprika, 10 dkg sajt
Elkészítése:
A burgonyákat megtisztítjuk és hosszában kettévágjuk. Alaposan kikaparjuk kanállal vagy karalábévájóval. Tepsibe tesszük és 160 fokra, előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
A felforrósított olajban kicsit megpirítjuk a felaprított hagymát, majd rátesszük a kockára vágott májat. 3-4 percig pirítjuk, majd rátesszük a meghámozott és felkockázott paradicsomot, fűszerezzük és jól elkeverjük.
A sütőt tovább melegítjük 200 fokra. A tölteléket a sütőből kivett burgonyákba töltjük, tetejükre 1-1 szelet sajtot teszünk, és a sütőbe visszatéve még 5-10 percig sütjük.
|