OLASZ : Cukkíni leves (Minestra di zucchini) |
Cukkíni leves (Minestra di zucchini)
Hozzávalók 4 személyre: 2 közepes cukkíni, 2 ek. olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk. tengeri só, 1 kisebb zöldpaprika, 2 db paradicsom, 1 csésze fehérbor, 2 leveskocka, 1/2 csomó petrezselyem, 1/2 csomó bazsalikom, frissen ôrölt bors, 1 csésze tejszín, 1 csomó snidling (metélôhagyma)
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt cukkínit dinszteljük meg az olívaolajon. Dobjuk rá a felszeletelt fokhagymát, a zöldpaprikát és fedô alatt pároljuk puhára.
Adjuk hozzá a paradicsomot (kimagozott, héj nélküli, helyettesíthetô hámozott paradicsom konzervvel), öntsük fel a fehérborral, vízzel, adjuk hozzá a tejszínt, a fûszereket és forraljuk össze.
|