Vörösboros meggylekvár
Hozzávalók: 1 kg meggy, 30-50 dkg kristálycukor (ízlés szerint), 1 tasak zseléfix, 2 dl vörösbor
Elkészítés
A meggyet kimagozzuk, megmossuk, a felét elektromos mixelővel pürésítjük, majd a maradék gyümölccsel vegyítjük. A cukrot - 2 evőkanál kivételével - hozzáadjuk és egy éjszakán át állni hagyjuk.
A zseléfixet a félretett 2 evőkanál cukorral elkeverjük és a gyümölcshöz adjuk. Állandóan kevergetve felfőzzük, hozzáadjuk a bort és még egy percig forraljuk. Levesszük a tűzről, még 5 percig kevergetjük és az esetleg keletkezett habot lekanalazzuk a tetejéről.
Azonnal az előkészített üvegekbe töltjük. Celofánnal lefedjük és légmentesen lezárjuk.
|