Vörösboros nyúl
Hozzávalók: 1 kg nyúlgerinc vagy -comb, 10 dkg füstölt szalonna, két sárgarépa, egy petrezselyemzöld gyökér, 3 dl vörösbor, hat kockacukor, egy evőkanál liszt, két citrom leve, egy evőkanál zsír, 2 dl tejföl, egy babérlevél, só, törött fekete bors
Elkészítés:
A húst szalonnával megtűzdeljük, megforgatjuk a forró zsírban, és mellédobjuk a megtisztított és karikára vágott zöldséget. Néhány percig együtt pirítjuk, majd felengedjük a borral, ízesítjük a fűszerekkel és puhára pároljuk.
Mikor jó puha, a nyulat kivesszük, felszeleteljük, a levét zsírjára sütjük és meghintjük a liszttel. A citromok levével és kevés vízzel engedjük fel, a tejföllel gazdagítjuk, és a húsra öntve pár perces forralás után zsemlegombóccal körítve tálaljuk.
|