LEVESEK : Cukkini-pesto leves (Dobrády Ákos - Vacsoracsata) |
Cukkini-pesto leves (Dobrády Ákos - Vacsoracsata)
Hozzávalók: 500 g cukkini, 5 dl zöldségleves (vagy 1 db zöldségleveskocka és víz), 1 db burgonya, 1 csokor friss bazsalikom, 1 evőkanál pesto, 2 evőkanál olívaolaj, 5 dl tej, 1g fokhagyma, só, bors, őrölt szerecsendió, fél maréknyi dió
Elkészítési mód:
A cukkinit mossuk meg jól, majd vágjuk karikákra.
Olívaolajban fonnyasszuk meg az összezúzott fokhagymát és adjuk hozzá a felszeletelt cukkinit és a meghámozott, összekockázott burgonyát. Sózzuk és borsozzuk meg, majd lefedve pároljuk körülbelül 5 percig.
Öntsük fel tejjel és a zöldséglével, adjuk hozzá a pestót, a diót és a bazsalikomot, majd 2-3 percig főzzük. Mixerrel pürésítjük, hűtsük le jól és jéghidegen tálaljuk.
|