Mézeskalács (2)
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg méz, 12,5 dkg margarin, 1 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2,5 dkg kakaó; fűszerek: szegfűszeg, fahéj; a díszítéshez: 1 tojásfehérje, 10 dkg cukor
Elkészítése:
A mézet a cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl.
Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük alufóliába, hogy meg ne száradjon.
A hűtőből kivéve kinyújtjuk, majd formákat szaggatunk belőle. Közepesen meleg sütőben megsütjük és cukormázzal díszítjük.
Száradni hagyjuk, egy nap múlva megpuhul.
|