Túrós kifli (István Dániel - Vacsoracsata)
Hozzávalók: 10-12 db száraz kifli, 1 liter tej, fél kg túró, 1 nagy pohár tejföl, vaníliás cukor, mazsola, porcukor, 2 tojás sárgája
Elkészítési mód:
A kifliket lekarikázzuk, majd meleg tejjel leöntjük úgy, mintha mákos gubát készítenénk. Kivajazunk egy sütőtálat, majd egy rétegben a kiflit elhelyezzük benne.
Közben a túrót összekeverjük a mazsolával és a vaníliás cukorral, ízlés szerint még tehetünk bele porcukrot is. Pici tejjel felöntve összekeverjük, majd a kapott masszát szépen rákenjük a sütőben az egyik kifli sorra. Aztán a maradék leöntött kiflit újból ráhelyezzük a túrós rétegre. A tetejére kenjük a nagy pohár tejfölt, majd 200 fokon 20-30 percig sütjük, amíg a tejföl kicsit meg nem pirul.
|