Nyár végi császármorzsa
Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 0,5 l tej, 8 evőkanál liszt, csipetnyi só, 0,5 kiló szilva, 15 dkg tehéntúró, 2-3 evőkanál kristálycukor, 5 dkg vaj vagy margarin
Keverd simára a tojássárgáját a liszttel és a tejjel, szórj bele egy csipet sót, és hagyd állni negyedórán keresztül.
Ezalatt alaposan mosd meg a gyümölcsöt, szedd ketté, és távolítsd el a magját.
Miután letelt az idő, forgasd bele a tojásos masszába a túrót és a cukrot.
Tedd a vajat vagy a margarint egy tepsibe, told be a sütőbe, és várd meg, amíg felolvad. Ezután öntsd bele a tésztát, süsd addig, míg szilárddá nem válik. Ekkor egy sütőlapáttal szaggasd darabokra, és add hozzá a szilvát is. Kevergesd a tésztát 5-10 percenként addig, míg aranyszínűre nem sül.
Tálalás előtt megszórhatod porcukorral, vagy adhatsz hozzá kevés szilvalekvárt.
|