Palóc gulyásleves
Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 30 dkg burgonya, 1 üveg zöldbab, 2 dl tejföl, 1-2 dl étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, só, bors, paprika, delikát, cukor, 1ek.-nyi ecet, 2-3 ek. liszt
Elkészítés:
A hagymát apróra vágva olajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a kockára vágott, megmosott húst. Beízesítjük, mint a pörköltet szoktuk, és félpuhára sütjük a húst.
Ezután rátesszük a kockára vágott burgonyát, még főzzük 10 percig és hozzáadjuk az üveg zöldbabot, még forraljuk egy kicsit.
Ezután behabarjuk: a tejfölt habverővel simára keverjük a liszttel, kevés vízzel. A forrásban lévő levesbe keverjük állandó kevergetés mellett. Mérsékeljük a tüzet, és ízesítjük cukorral, ecettel, ízlés szerint. (Az ecetet csak akkor tegyük bele, ha levettük a lángról, mert különben ki fog futni a levesünk.)
|