LEVESEK : Paradicsomos burgonyakrémleves (2) |
Paradicsomos burgonyakrémleves (2)
Hozzávalók: 30 dkg tisztított, szétfövő burgonya, fél liter paradicsom ivólé, 1 csokor zellerzöld, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint só, kevés cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 evőkanál olaj, 5 dkg cérnametélt, 1 dl tejföl, a díszítéshez 4 db kicsi, kemény paradicsom
Elkészítés:
A meghámozott, apróra darabolt burgonyát fél liter vízbe teszem. Megsózom, megborsozom, hozzárakom az ugyancsak meghámozott, negyedekbe vágott vöröshagymát és puhára főzöm. Ezután hagyom kissé kihűlni, majd az egészet péppé zúzom.
A fazékba visszaöntve simára keverem a tejföllel és a paradicsomlével, meg a megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott zöldfűszerek felével. Felforralva öt percig főzöm, közben folyamatosan kevergetem.
Amíg a leves fő, a cérnametéltet a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, meleg vízzel leöblítem, és olajra szedve jól összekeverem. A leveses tányérokban elosztom. Rászórom a maradék apróra vágott zöldfűszereket és rámerem a tűzforró levest.
A megmosott paradicsomokat felnégyelem, és a leves tetejére fektetem.
|