LASAGNE : Lasagne (Sándor Orsi - Hal a tortán) |
Lasagne (Sándor Orsi - Hal a tortán)
Hozzávalók: ½ kg sertéshús, ½ kg marhahús darálva, 2 hagyma, 2 sárga és 2 fehérrépa, 6 szem paradicsom, 2 padlizsán, 30 dkg gomba, 40 dkg sajt (reszelve), 4 doboz paradicsompüré, 1 doboz száraz lasagne tészta, kakukkfű, bazsalikom, oregánó, fokhagyma, só, bors. Besamel szószhoz: 1 l tej, 2 ek liszt, 10 dkg vaj, szerecsendió
Elkészítés:
Felkockázzuk a zöldségeket és a már üveges hagymán először a répát, majd a padlizsánt és a paradicsomot megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. A paradicsomszósszal és egy kis vízzel felengedjük, megfűszerezzük és lassú tűzön összefőzzük.
A végén tesszük bele a gombát, mert annak kell a legkevesebb idő, hogy megpuhuljon.
Kis tálkában a tésztát a besamellel és a sajttal rétegesen lerakjuk és a sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
|