LEVESEK : Spárgakrémleves (Sándor Orsi - Hal a tortán) |
Spárgakrémleves (Sándor Orsi - Hal a tortán)
Hozzávalók: 1 kg fehér spárga ( lehet fagyasztott is), 1 vöröshagyma, 1,5 l csirke alaplé (forró vízben feloldott 2 húsleveskocka), 2 dl tejszín, 1 ek. liszt, 2 dkg vaj, ½ citrom leve, fehérbors, só
Elkészítése:
A vöröshagymát vajon megpároljuk, majd ha már üveges, mehet rá a lefejezett spárgatest, ezután felöntjük az alaplével.
A spárga fejét külön sós vízben felrakjuk főni.
Miután megfőtt a spárga, hozzáadjuk a lisztes-tejszínes habarást, besűrítjük és leturmixoljuk. Majd belerakjuk a fűszereket és a citrom levét, majd a legvégén a leszűrt spárgafejeket.
Az asztalnál pirítóssal tálaljuk.
|