OSZTRÁK : Tiroli gombóc savanyú káposztával |
Tiroli gombóc savanyú káposztával
Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg füstölt hús, 10 ek. liszt, 4 zsemle, 1 tojás, 2,5 dl tej, só, 25 dkg savanyú káposzta
Elkészítése:
A füstölt szalonnát felaprítjuk és kiolvasztjuk.
Zsírját a kockákra vágott zsemlére öntjük. Átkevergetjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tepertőt is, majd a tojássárgájával elhabart tejjel leöntjük. 15-20 percig állni hagyjuk.
Közben a füstölt húst ledaráljuk és hozzáadjuk a már elkészített keverékhez.
Az egészet a liszttel úgy összedolgozzuk, hogy jól formálható keménységű tésztát kapjunk.
Apró gombócokat készítünk belőle, és sós vízben kifőzzük.
Savanyú káposztával tálaljuk.
|