Madártej (Ördög Nóri - Vacsoracsata)
Hozzávalók: 1 liter tej, 2 evőkanál vaníliás pudingpor, 4 tojás fehérje, 1 evőkanál citromlé, vaníliás cukor vagy édesítő
Elkészítési mód:
A tojás fehérjét egy kis cukorral vagy édesítővel, valamint a citromlével verjük habbá.
1 dl tejet vegyünk külön, a többit pedig forraljuk fel.
A külön vett tejben csomómentesen keverjük el a vaníliás pudingport és adjuk a forrásban lévő tejhez a vaníliás cukorral. (Ezt is lecserélhetjük édesítőre.) Ha megjelentek az első „buborékok”, húzzuk le a tűzről és „simítsuk rá” a tojáshabot úgy, hogy a habréteg teljesen befedje a tejet. (Így a tojáshab is átgőzölődik.)
Várjuk meg, amíg teljesen kihűl és tálaláskor szaggassunk „csinos” fehér gombócokat, amit gazdagon öntözzünk meg a vaníliás tejjel.
|