CSIRKE : Soma kendermagosa (Vacsoracsata) |
Soma kendermagosa (Vacsoracsata)
Hozzávalók: 1 kg baromfi vagy sertés hús, olaj, 4-5 fej vöröshagyma, 2 petrezselyemgyökér, 4 sárgarépa, 2 karalábé, 1 zellergumó, 80 dkg gomba (lehet sampion, vagy csiperke is), 80 dkg zöldborsó, frissen darált bors, sok petrezselyemzöld, só, tejszín
Pirítsuk a hagymát üvegesre, majd adjuk hozzá a húst és pörköljük meg, vagyis addig süssük kis lángon, amíg ki nem ereszti a levét és barnára nem pirul. Majd hígítsuk fel vízzel és hagyjuk főni.
A gombát is dinszteljük és pirítsuk, majd daráljunk rá borsot, aztán sózzuk meg.
Mielőtt teljesen átsülne a hús, adjuk hozzá a zöldséget, majd fűszerezzük és végezetül pedig tejszínnel ízesítsük.
|