ELŐÉTEL : Ananászos rákkoktél (Jáksó László - Vacsoracsata) |
Ananászos rákkoktél (Jáksó László - Vacsoracsata)
Hozzávalók: 20 dkg előfőzött rákhús (holland vagy északi-tengeri), 2-3 dl koktélszósz, 2 db piros retek, só, fekete bors, 1 db paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöldje, 4 szelet citrom
A rákokat átválogatjuk (a hibásakat kiszedjük), a húst hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsöpögni.
Megmossuk a retkeket, vékonyra szeleteljük és megszórjuk egy kevés sóval és borssal.
Megmossuk a paradicsomot, és felkockázzuk.
Kiválasztunk néhány szép petrezselyem-rózsát dísznek, ezeket megmossuk és leszárítjuk konyhapapírral.
A megtisztított citromot felkarikázzuk, s a szeleteket félbe vágjuk.
A rákot egy üvegpohárba tesszük, majd ráöntjük a szószt.
Retekkel, paradicsommal, petrezselyemmel díszítjük, s a pohár szélére egy citromszeletet helyezünk.
|