Röszti (Vacsoracsata)
A világ legegyszerűbb körete.
Mangalica zsíron egy nagy fej hagymát megkapatunk, legalább 5 gerezd fokhagymát hozzávágunk. Amikor kezd üvegesedni, akkor két szelet nyers füstölt mangalica sonkát vagy lapockát felkockázunk és beleforgatjuk.
Négy személyre öt krumplit lereszelünk és hagymás, sonkás zsírba dobjuk. Megsózzuk. Az edényben ellapítjuk a burgonyát és nem túl nagy lángon sülni hagyjuk. Kis idő után megkeverjük és hagyjuk tovább sülni.
A lényege, hogy a hagymás, fokhagymás zsír ne égjen meg és összeépüljön a krumplival.
A keverés műveletet addig ismételjük, amíg a rösti összeáll és már félbe hajtható. Kívülről sültnek kell lennie, míg belül a zsíros krumplira emlékeztet. Figyelni kell, nehogy megégjen a széle.
|