Báránygerinc polentával (Vacsoracsata)
Hozzávalók: 1 kg bárányborda, 4-5 evőkanál balzsamecet, 4-5 evőkanál olívaolaj, 1 csokor friss mentalevél, só, darált bors, 10 dkg liszt, 20 dkg kukoricadara, 20 dkg gorgonzola sajt, 2 evőkanál vaj
Terítsük szét a bárányborda szeleteket egy nagy tálcára, majd daráljunk rá borsot és hintsük meg sóval. Tépkedjünk rá a friss mentalevelekből, bordánként egy-egy levéllel, majd csorgassuk meg olívaolajjal és balzsamecettel. Tegyük egymás tetejére a befűszerezett bordákat és pár órára rakjuk be a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.
Míg a hús a hűtőben érlelődik, készítsük el a polentát. Forraljunk fel egy lábasban egy liternyi vizet, tegyük bele a vajat, majd ízesítsük sóval. Ha felforrt, lassan állandó kevergetéssel csorgassuk bele a kukoricadarát. Főzzük körülbelül 5-6 percig, de közben mindig kevergessük, mert könnyen leéghet. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a kis darabokra morzsolt gorgonzola sajtot.
Tálalás előtt forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, majd csorgassunk bele kevéske olívaolajat. A bepácolt báránybordákból tegyünk bele és erős lángon süssük pirosra mindkét oldalát.
|