LEVESEK : Zöldborsó-raguleves csurgatott tésztával |
Zöldborsó-raguleves csurgatott tésztával
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg fejtett zöldborsó, 10 dkg sárgarépa, 1 szál póréhagyma, 30 dkg sertéscomb, 3 ek. olaj, 1 dkg liszt, 1 mk. fűszerpaprika, 1 ek. petrezselyem; a levesbetéthez: 1 tojás, 4 dkg liszt
Elkészítése:
A felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk az apró kockákra vágott húst. Megsózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, lassan pároljuk.
Amikor már majdnem puha, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd a tűzről félrehúzva a fűszerpaprikát is belekeverjük.
Hozzáöntünk kb. 1 liter vizet és felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a felszeletelt répát, majd 10 perc múlva a borsót és a karikára vágott pórét is. Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselymet is beleszórjuk. Az egészet puhára főzzük.
A tésztához a tojást jól kikeverjük a liszttel, sóval és belecsurgatjuk a levesbe. Készre főzzük.
|