Vegyes darabos savanyúság
Hozzávalók 5 literes vödörhöz: tetszés szerint: uborka, paprika, hagyma, káposzta, kisdinnye, karfiol, zöldparadicsom, 3 l víz, 0,5 kg cukor, 0,5 l 10 %-os ecet, fél marék só, 2 ek. szemes bors, 2 ek. mustármag, 2 ek. koriandermag, 1 tasak babérlevél, 1 kk. szalicil vagy nátrium-benzoát, 1 kk. borkénpor, 1 kk. borkénsav
Elkészítése:
Az ecet és a tartósítószerek kivételével felforraljuk a vízben a hozzávalókat és lehűtjük. Ezután beletesszük az ecetet, a szalicilt, a borkénport és borkénsavat.
A megmosott és tisztított zöldségféléket szépen vegyesen belerendezzük egy lezárható fedeles vödörbe, majd ráöntjük a savanyúság levét egészen a vödör szájáig. Ezután a vödröt légmentesen lezárjuk és hűvös helyen tároljuk.
Két hét után már fogyasztható is ez a kedvünk és ízlésünk szerint variálható darabos savanyúság.
|