Pikáns paradicsomlekvár
Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 1 db chilipaprika, 1 db (kb. 5 cm-es) gyömbér, 3 gerezd fokhagyma, némi só, 1 ek. citromlé, 1 tk. reszelt citromhéj, 50 dkg kristálycukor
Elkészítése:
Mossunk meg 1 kg paradicsomot, tegyük forrásban lévő vízbe, és forraljuk kb. fél percig. Miután kivettük a fürdőből, hámozzuk meg, csumázzuk ki és aprítsuk fel őket.
Szeleteljük fel a csilipaprikát, a gyömbért és a fokhagymákat, majd némi sóval, a citromlével, reszelt citromhéjjal és cukorral együtt öntsük a paradicsomra. Hagyjuk állni kb. másfél órát, amíg levet ereszt, majd főzzük sűrűre.
A kész lekvárt töltsük kifőzött, meleg befőttesüvegekbe. Jól zárjuk le, és tegyük száraz dunsztba 1-2 napra.
|