Márványos morzsatorta
Hozzávalók: 25 dkg (fagyasztott) málna, 15 dkg puha vaj, 30 dkg diabetikus omlós keksz, 36 g színtelen zselatin, 1 üveg diabetikus őszibarackbefőtt, 5 dl zsírszegény joghurt, 25 dkg félzsíros túró, 4-5 ek. citromlé, 1 tk. folyékony édesítőszer, 2 dl tejszín
Elkészítése:
A vajat összegyúrjuk a finomra tört keksszel. Sütőpapírral kibélelt formába nyomkodjuk, és hűtőszekrénybe tesszük.
18 gramm és 9 gramm zselatint külön-külön hideg vízbe beáztatunk.
Az őszibarackbefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk.
Rúdmixerrel a barackokat 4 evőkanál lével együtt pürésítjük, majd belevegyítjük a 9 gramm feloldott zselatint.
A joghurtot összekeverjük a túróval, a citromlével és az édesítőszerrel, végül hozzáadjuk a 18 gramm feloldott zselatint.
A dermedő krémbe forgatjuk a tejszínből vert kemény habot, a (felengedett) málnát, majd felét a tortalapra halmozzuk. Rásimítjuk a barackpürét, és ráhalmozzuk a maradék krémet.
Villával márványosra keverjük, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
|