SALÁTÁK : Articsókás-hagymás sonkás tészta |
Articsókás-hagymás sonkás tészta
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg Gyermelyi 4 tojásos Copfocska, 400 g lecsepegtetett articsóka konzerv, 400 g szeletelt füstölt sonka, 300 g lilahagyma, 2 cs. petrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, 2 dl olívaolaj, só, darált bors, tálaláshoz reszelt sajt
Elkészítés:
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket.
A sonkaszeleteket vastagabb csíkokra vágjuk, és kissé megpirítjuk.
Az olajon megfutatjuk a vékony cikkekre vágott lilahagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Összeforgatjuk.
Beletesszük a darabolt articsókát, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a gorombára vágott petrezselyemmel, teszünk hozzá a tészta főzőlevéből és összeforraljuk.
A kifőtt, leszűrt, de nem lemosott tésztával és a félretett sonkával összeforgatjuk és reszelt sajttal tálaljuk.
|