OSZTRÁK : Osztrák hagymás burgonyasaláta |
Osztrák hagymás burgonyasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 1 darab metélőhagyma, 4 evőkanál borecet, 25 dkg vöröshagyma, 1 kg burgonya, 1 evőkanál cukor, 1 csipetnyi őrölt bors, 1 csipetnyi só, 1 szál petrezselyem, 3 evőkanál víz
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük a héjában és felkarikázzuk, majd a hagymákat is karikákra vágjuk.
A szálaira szedett hagymát forró vízzel leöblítjük.
A cukorral, borssal, sóval, borecettel és vízzel készítsünk salátalevet, majd adjuk hozzá az összekevert krumplihoz és hagymához.
Annyi salátalevet kell hozzáadnunk, hogy az ellepje. Tegyük hűvös helyre.
Tálaláskor a hagymás krumplit szűrjük le és díszítsük petrezselyemmel.
|