Hozzávalók 4 személyre: 1 pohár (2 dl) apró szemű bulgur, 2 szál zöldhagyma, 1 kis fej saláta, 1-2 evőkanál paradicsompüré, só, szárított mentalevél ízlés szerint, tálaláshoz néhány szelet paradicsom és uborka, egy fél citrom gerezdekre vágva, natúr joghurt
Elkészítés:
Egy jól záródó edényben összekeverjük a bulgurt, a sót és a szárított mentát (kb. fél kávéskanál menta elegendő). Zubogó forró vízzel leforrázzuk, annyival, hogy kb. 1 ujjnyira lepje el a bulgurt. Jól lefedjük az edényt, és fél órán át állni hagyjuk.
A zöldhagymát felaprítjuk, a salátát vékony csíkokra vágjuk.
Fél óra elteltével a bulgur megduzzad és megpuhul. Átöntjük egy nagy tálba, és belekeverjük a sűrített paradicsomot. Egyenletesen eldolgozzuk benne.
Amikor kihűlt, hozzákeverjük a zöldhagymát és a salátát.
Egy tálat kibélelünk a paradicsom- és uborkaszeletekkel, és ráhalmozzuk a bulgursalátát.
Tálalásnál gerezdekre vágott citromot adunk hozzá, és aki akarja, meglocsolhatja vele a saját adagját.
Natúr joghurtot szokás mellé enni.