HARCSA : Sült hal lencsemártással és masnitésztával |
Sült hal lencsemártással és masnitésztával
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg masnitészta, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg lencse, ½ l zöldségleves kockából, kapor, 3 dl főzőtejszín, 2 tojássárgája, ½ citrom leve, reszelt szerecsendió, 8 harcsafilé, liszt, pirospaprika, olaj, só, bors
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
A finomra vágott vöröshagyma felét 1 evőkanál olajon megpirítjuk.
Beletesszük a lencsét, zöldséglével felöntjük és 20 percig lassú tűzön puhára főzzük, majd leszűrjük.
A maradék hagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a főzőtejszínt és 10 percig lassan főzzük. Citromlével, sóval, borssal és csipetnyiszerecsendióval ízesítjük.
A tojássárgákat a már elkészült tejszínes mártásból 3 evőkanálnyival összekeverve a többi mártáshoz adjuk. Belekeverjük a lencsét és a felaprított kaprot.
A halat paprikás lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.
A lencsés mártással és a főtt tészta kíséretében tálaljuk.
|