Krumplis pogácsa
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 szem héjában főtt krumpli melegen lereszelve, 15 deka vaj, 1 csomag szárított élesztő, 1,5 – 2 pohár tejföl, 1 evőkanál só, 1 egész tojás, a kenéshez felvert tojás, 5 dkg sajt
A hozzávalókból a keverőgéppel egy közepesen kemény tésztát keverünk, és éjszakára egy nagy tálban, jól lefedve a hűtőbe tesszük.
Másnap kinyújtjuk a tésztát, enyhén megszórjuk a liszttel, összehajtogatjuk, majd újra kinyújtjuk.
A tészta tetejét felvert tojással megkenjük, bevagdossuk, és kiszaggatjuk pogácsaformákba.
Miután kevéske sajttal megszórva a tepsin még fél órát pihentettük, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
|