Mandulás-tormás libaragu
Hozzávalók 4 személyre: 1 liba zúzája és melle, só, őrölt fehér bors, 2 nagy gerezd fokhagyma, 2 ek. finomliszt, 2 dl tejföl, 1 dl főzőtejszín, 10 dkg durvára vágott mandula, 2 ek. reszelt torma, petrezselyem
Elkészítése:
A húsokat megmossuk, a mellet lebőrözzük, kicsontozzuk, csíkokra vágjuk a megtisztított zúzával együtt. Kuktába tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi szűken ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A kukta fedelét a főzőedényre helyezzük, és a húst kb. 45 perc alatt puhára pároljuk benne.
A kuktát a tűzről lehúzzuk, kb. 10 perc elteltével a gombot a gőzkiengedésre állítjuk.
A lisztet a tejföllel és a tejszínnel simára keverjük, a liba levét ezzel sűrítjük. Utánafűszerezzük, a mandulával és a tormával ízesítjük.
Fölaprított petrezselyemmel megszórva, galuskával tálaljuk.
|