LEVESEK : Kukorica-krémleves zöldborsóval |
Kukorica-krémleves zöldborsóval
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg mélyhűtött zöldborsó, só, 40 deka konzerv kukorica, 1 ek. liszt, késhegynyi pirospaprika, 2 dl tejföl
Elkészítése:
A zöldborsót 1 liter enyhén sós vízben, lefödve kb. 15 percig főzzük.
A konzerv kukoricát levével együtt összeturmixoljuk.
A megfőtt zöldborsó felét szintén áttörjük, és leszűrt főzővizével együtt egy fazékba öntjük. Felforraljuk, és hozzáadjuk a maradék borsót és a kukoricapürét, majd 10 percig főzzük.
A lisztet, a pirospaprikát és fél deci vizet összekeverünk a tejföllel, és a forrásban lévő levesbe csurgatjuk.
Épp csak 1-2 percig forraljuk, majd tálaljuk.
|