Késő nyári zöldségtál
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cukkini, 40 dkg padlizsán, 30 dkg paradicsom, 20 dkg zöld és piros színű paprika, 10 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem, 2-3 szál zellerlevél, 5 dkg vaj, 4 dl joghurt, 10 dkg rozspehely, só, bor
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát és a paprikát megfuttatjuk a vajon.
A többi zöldséget meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk.
Tűzálló tálba halmozzuk vegyesen, megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, majd ráterítjük a párolt hagymát és paprikát.
Rászórjuk a rozspelyhet.
Az áttört fokhagymát összekeverjük a joghurttal és az ételre simítjuk.
Letakarva a sütőben kb. 50 percig sütjük.
|