Szőlős vadragu
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg vaddisznólapocka, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál vadfűszerkeverék, 2 dl száraz vörösbor, 2 db babérlevél, 1 evőkanál olívaolaj, 1-1 marék fehér és vörös szőlő, 1 szál sárga-répa, 1 ág kakukkfű, 5 dkg apró szemű csiperkegomba, só, darált bors
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy lábasban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és a babérlevelet. Közepes lángon pároljuk meg a hagymát, majd tegyük hozzá a kis kockákra feldarabolt vadhúst, fűszerezzük vadfűszerkeverékkel, darált borssal, kakukkfűlevelekkel és kevéske sóval. Fedő nélkül addig pároljuk, míg elfő a leve. Ha kezdenek pirulni a húskockák szélei, öntsünk alá a vörösborból. Fedjük le fedővel, és kis lángon pároljuk. Az elpárolgott bort pótoljuk, ha elfogyott, öntsünk alá vizet.
Ha a vad puhul, tegyük bele a felkarikázott sárgarépát és a félbevágott gombát. Pároljuk tovább lefedve, míg a hús teljesen megpuhul. Mielőtt levennénk a tűzről, keverjük hozzá a leszemezett szőlőt. Figyeljünk rá, hogy csak átforrósodjon, és ne főjön a szőlő!
Tálaljuk nagy tányérokra, melléje sült tököt, párolt zöldségeket, vagy petrezselymes burgonyát készítsünk.
|