Bretagne-i pulykamell almaágyon
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg pulykamell, 4 alma, 1 evőkanál kukoricaolaj, 2 evőkanál vaj, fahéj, só, bors, evőkanál mazsola, cayenne bors, 1 szem szegfűszeg, 1 evőkanál friss kakukkfű, cukor, 2-3 evőkanál balzsamecet
A húst bedörzsöljük a sóval, borssal, cayenne borssal, fahéjjal.
Az olajat felforrósítjuk és minden oldalán megsütjük a húst. Kisebbre vesszük a lángot és adunk hozzá vajat és mazsolát. 30 percig közepes lángon sütjük.
Közben vegyük ki az alma magházát és szeleteljük fel.
A húst tegyük alufóliába s hagyjuk állni.
Az almát tegyük a hús levéhez, adjuk hozzá a szegfűszeget és a kakukkfüvet, és állandó kevergetés mellett 5 percig pirítsuk.
Ha kész van, a húst szeleteljük fel, és tegyük az almára.
|