Diós darafelfújt cukrozott gyümölccsel
Hozzávalók: 0,5 l tej • 5 dkg cukor • 7,5 dkg búzadara • 5 dkg finomra vágott dió • 5 dkg őrölt mandula • 12,5 dkg sárgabarackdzsem • 10 dkg felaprított cukrozott gyümölcs • 2,5 dkg vaníliás ostya • a díszítéshez cukrozott cseresznye és egész mandulaszemek
A tejet forrald fel a cukorral, állandó kevergetés közben add hozzá a búzadarát, és 5 perc alatt főzd sűrűre, majd add hozzá a diót és a mandulát.
2 evőkanál vízzel forrald fel a dzsemet, törd át szitán, és vegyítsd bele a cukrozott gyümölcsöt.
Rétegezd vajjal kikent tűzálló tálba a tejbedarát és a gyümölcsöket, úgy, hogy legfelülre dara kerüljön. Tetejét megszórd meg a szétmorzsolt ostyával, és előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 30 percig süsd.
Miután a teteje aranysárgára pirult, egész cseresznye- és mandulaszemekkel díszítsd (a gyümölcs lehet befőttből), és melegen tálald.
|