Krémes palacsinta
Hozzávalók 4 személyre: 8 db palacsinta, 3 dl tejföl, 20 dkg sárgabaracklekvár, 15 dkg túró, 5 dkg mazsola, 2 tojás, 2 ek. porcukor, 1 ek. citromlé, csipetnyi só
Elkészítése:
A palacsintákat nagyon vékonyan megkenjük a baracklekvárral. (Ha a lekvár sűrű, 1-2 evőkanál meleg vízzel kenhetőre keverjük.) Szorosan feltekerjük, majd 2 cm-es darabokra vágjuk.
Egy kis tepsit kiolajozunk és szorosan egymás mellé beleállítjuk a kis rudacskákat.
A tojásfehérjéket a porcukorral, a citromléval és egy evőkanál lekvárral kemény habbá verjük.
A megmaradt baracklekvárt összekeverjük a tojássárgájával, a tejföllel, a csipetnyi sóval és az áttört túróval, majd a megmosott mazsolát is hozzáadjuk. A lekváros öntetet egyenletesen rálocsoljuk a palacsintákra, és erre rásimítjuk az ízesített tojásfehérjehabot.
Közepes lángon addig sütjük, amíg a hab megszilárdul a tetején.
|