SERTÉSCOMB : Zöldséges sertéstokány kagylótésztával |
Zöldséges sertéstokány kagylótésztával
Hozzávalók 4 személyre: 1 cs. kagylótészta, 80 dkg sertéscomb, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 450 g-os fagyasztott vegyes zöldség, kb. 1 dl olívaolaj, só, bors, ételízesítő
A húst ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
Forró olajban pirítsuk meg a felaprított hagymát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a húscsíkokat, fehéredésig pirítsuk. Rakjuk rá a fagyasztott zöldséget. Annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük. Fedővel letakarva félpuhára pároljuk. Fedő nélkül puhára párolva sűrű leve lesz.
Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
A zsírjára lesült zöldséges húshoz keverjük. Friss zöldségekkel díszítve tálaljuk.
|