Spenótos-gombás keszkenő
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 3 dl zsírszegény tej, 1 tojás, a sütéshez olaj + a töltelékhez: 20-20 dkg spenótlevél és natúr krémsajt, 25 dkg gomba, 2 gerezd fokhagyma, 2,5 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg reszelt sajt, szerecsendió, só, bor
Az alapanyagokból süsd meg a palacsintákat.
A serpenyőben olvaszd föl a vajat, dobd bele a szeletekre vágott gombát, a fokhagymát, és lefedve kb. 5 percig párold. Ezután add hozzá a megmosott, lecsepegtetett spenótot, a szerecsendiót és a krémsajtot. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítsd!
A megsütött palacsintákba egy-egy kanálnyi tölteléket tegyél, és keszkenő alakúra hajtogasd (2 x félbe), kivajazott tűzálló tálba rendezd, tetejüket olvasztott vajjal locsold, hintsd meg reszelt sajttal, és tedd forró sütőbe.
|