Ropogós tészta
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg rövid csőtészta, só, 1 kis fej vöröshagyma, diónyi vaj, 10 dkg sliced bacon, 10 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 húsleveskocka, 2 dl főzőtejszín, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors
Elkészítése:
A tésztát lobogva forró sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk.
A rövid csíkokra vágott szalonnát serpenyőben ropogósra sütjük, majd szűrőkanállal kiszedjük, és melegen tartjuk.
Visszamaradt zsírjában a megtisztított, felaprított hagymát megfuttatjuk, a zöldborsót beleszórjuk, és 2 deci vízzel felöntjük. A leveskockát belemorzsoljuk, felforraljuk, és amikor a zöldborsó megpuhult, a tejszínt is belecsorgatjuk. Még néhány percig kevergetve forraljuk, végül a tésztát a mártásba forgatjuk.
Óvatosan megsózzuk, jól megborsozzuk, a ropogós szalonnát belekeverjük, és felaprított petrezselyemmel megszórjuk.
|