LEVESEK : Hagyományos halászlé kapros daragaluskával |
Hagyományos halászlé kapros daragaluskával
Hozzávalók 4 személyre:
- fözőtt halászlé
- a daragaluskához: 8-10 dkg búzadara
- 5 dkg margarin
- 1 tojás
- só ízlés szerint
- 1 csomó kapor
Elkészítése:
Amíg a halászlé fő, elkészítjük a daragaluskát: A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a margarinnal habosra keverjük, a búzadara felét hozzákeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, összekeverjük a tojássárgás résszel, hozzáadjuk, a maradék búzadarát és a finomra vágott kaprot, közben sóval ízesítjük. A nyers masszát a hűtőbe rakjuk legalább fél órára, hogy a búzadara megdagadjon.
Kanál segítségével galuskákat formázunk a tésztából és forró, sós vízben kifőzzük.
|