| 
Csokoládés keksztortaHozzávalók:  7 ek. cukor, 5 dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg étcsokoládé, 12,5 dkg  felaprított dió (vagy pörkölt mogyoró/mandula), 10 dkg mazsola, 45 dkg  háztartási keksz, 1,5 dl rum; a mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, kevés  olaj/margarin   Elkészítése:   A rumot elkeverjük 1 deci vízzel, felmelegítjük, és a  megmosott mazsolára öntjük.   A tejben feloldjuk a cukrot, és felforraljuk. A tűzről  levéve beletesszük a feldarabolt csokoládét és a margarint, elkeverjük,  majd ismét felforraljuk.   A tűzről levéve hozzáadjuk a diót (mogyorót/mandulát),  a feldarabolt kekszet és a mazsolát.   Egy kivajazott tepsibe vagy tetszés szerinti formába  simítjuk, pár órára hűtőszekrénybe tesszük, végül bevonjuk a  csokoládémázzal.   Ízlés szerint tejszínhabbal is díszíthetjük. 
 ,  |